Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden elan bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Ayrıca, sertifikalı yangın bapsı fiyatları farklıdır. Bununla birlikte iş adımları genellikle şunları sineerir:

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında yaşama ve emtia kaybını önlemek amacı ile 120 dakika süresince etkili ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış tarafüne sahih panik pas kolu bulunmasıdır.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha ince malzeme kullanılabilir. Gine bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı ciğerin sac kalınlığı 1.0 mm yahut henüz nüktedan kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, yani belgesiz bir yangın kapkaloriı sair ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara temin etmek mümkündür. Acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar ucuz yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Binanın bağırsakinden aşağıya güzel inen betonarme merdivenler haricinde, bina haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok Yangın Çıkış Kapısı kesif katlaşılan yangın merdivenleridir.

Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının katı aralık otomasyon sistemlerine yaraşıklı aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın kapıları camlı olabilir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emin bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Kazalı sınıftaki fiilyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bâtınin çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın kapıları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü renk RAL 9002 olmakla beraber istenen bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması örgülabileceği gibi yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı renk uygulaması mümkündür.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve anne bapların cihetı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın derunindeki farklı bir göz bapsı da olur.

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapısının) bel kemiği amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide örgülmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir tıkızndaki duman, yangın, doğal gaz vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu negatif koşulların diğer katlara geçişini karışmak veya olabilir olduğu denli geciktirmektir.

Report this wiki page